Menu Luk

28 nemme måder at spare penge på

Det er nemt at spare penge i hverdagen, hvis man ændrer sine forbrugsvaner en smule.

Vi har samlet 28 nemme og hurtige metoder du kan bruge til at spare penge på dit forbrug. Hver for sig vil rådene ikke score dig kassen, men hvis du benytter dig af flere af sparetipsene, vil du hurtigt kunne mærke en forskel på din konto. Gør derfor brug af så mange af dem som muligt.

1. Vælg butikkens discountmærke

Når du handler bruger du flere penge end nødvendigt ved at købe kendte mærker. Det giver dig tryghed, men det koster dig. Prøv i stedet at købe butikkernes egne mærker. Kvaliteten er noget nær det samme, men du kan spare over 50% på nogle køb. Prøv f.eks. at sammenligne prisen på popcorn.

2. Tjek dit mobilabonnement

Vælg et mobilabonnement, der stemmer overens med dine forbrugsvaner. Du har sandsynligvis ikke brug for den mængde tale, data m.m. der er med i dit abonnement. Find ud af hvor meget data du bruger, og trim derefter dit mobilabonnement. Mange har slet ikke behov for abonnementer der koster over 100 kr. pr. måned.

Sammenlign priser på mobilabonnementer.

3. Meld dig ud af folkekirken

Over et helt liv betaler den gennemsnitlige dansker 133.000 kr. i kirkeskat. Hvis du ikke er religiøs og gerne vil spare pengene, kan der altså være en stor besparelse at hente.

Meld dig ud af folkekirken.

4. Sluk fjernsynet

En anden måde at spare penge på er at slukke dit TV, når du forlader det. Der er et par fordele ved dette.

  1. En lavere elregning.
  2. Mindre eksponering for reklamer der øger din købelyst.

5. Køb stort ind

Er der halv pris på toiletpapir, pommes frites eller tandpasta? Så køb stort ind til de næste mange måneders forbrug. Det er en nem måde at nedsætte dine udgifter til dagligvarer. Hvis du har pladsen til det, kan det tit betale sig at investere i en kummefryser. Så kan du lettere købe stort ind i madvarer.

6. Spar penge på din a-kasse

A-kasser er dødkedelige. Indtil den dag du får brug for dem. Du kan i mellemtiden spare mange penge ved at finde en billigere løsning.

Sammenlign priser på a-kasser.

7. Invester i elektroniske termostater

Ved at investere i elektroniske termostater, kan du automatisk ændre temperaturen i din bolig på forskellige tidspunkter af døgnet. Der er ingen grund til at brænde en masse varme af mens du er på arbejde, eller have skruet helt op for varmen i hele boligen når du sover. En investering i elektroniske termostater kan derfor føre til en stor besparelse af energi.

8. Køb en automatisk p-skive

Har du før fået en parkeringsbøde? Så ved du hvor ærgerlige penge det er at komme af med. Spar penge på en nem måde ved at investere i en elektronisk parkeringsskive. Efter den første bøde den undgår dig, har den allerede tjent sig selv hjem.

9. Spar penge på forsikringer

Forsikringsjunglen kan være svær at overskue, men du kan helt uforpligtende få tre tilbud på forsikring der gør det billigere for dig.

Få tre tilbud på forsikringer.

10. Hæng vasketøjet op

I stedet for at putte dit vasketøj i tørretumbleren, så gør det til en vane at hænge det op. Du kan spare tusindvis af kroner på det årligt. Tørretumbling slider også dit tøj hurtigere, hvilket du også undgår.

11. Betal dine regninger

Sørg for at betale dine regninger til tiden. Der er ikke noget værre end at betale for noget uden nytteværdi. Den bedste løsning er at tilmelde dine faste udgifter til betalingsservice.

12. Rygestop

Hvis du ryger, er der seriøse penge at spare ved et rygestop. Ryger du en pakke cigaretter om dagen kan du spare cirka 16000 kr. om året.

13. Køb kvalitetsprodukter

Når du køber ting som tøj og inventar, så sørg for at det er af god kvalitet. Ikke alene kan du typisk spare en del på det da du ikke så ofte skal skifte det ud, men så har du også fornøjelsen af at have produkter i høj kvalitet.

14. Køb brugt

Når du skal købe ting til hjemmet eller garderoben, så køb det på handelsportaler som Den Blå Avis og GulogGratis. Eller tag alternativt et smut forbi den lokale genbrugsbutik. Hvad end det er tøj, en cykel, en minigrill eller noget helt fjerde, kan det give dig en større besparelse end du måske lige forventer. Mange brugte ting på disse sider er endda så gode som nye eller helt ubrugte fejlkøb.

Den Blå Avis kan du oprette AnnonceAgenter. Så får du en besked når et bestemt produkt bliver sat til salg. Så lav en liste over ting du mangler til dit hjem eller i din garderobe og begynd at oprette AnnonceAgenter.

15. Køb en regnvandsbeholder

Er du så heldig at have en have? Så kan du meget vel finde en meget stor besparelse ved at investere i en regnvandsbeholder. En regnvandsbeholder koster i omegnen af det, den kan spare dig på vandværksregningen i løbet af en tør sommer.

16. Prut om prisen

Det kan aldrig skade at spørge om rabatter, hvis du f.eks. skal købe tøj, inventar til huset eller lignende. Fat mod, og spar penge ved at prutte om prisen næste gang du skal på shoppingtur.

17. Spar penge på fitness

Fitnessmedlemskaber er dyre, og bliver typisk ikke brugt nok til at man kan forsvare at have det. Så hvis du vil i form bør du i stedet løbe en tur for hvis du vil konditionstræning. Hvis du hellere vil styrketræne, så træn derhjemme eller i udendørs træningsområder.

18. Find en billigere bank

Du kan spare mange penge på at skifte til en billigere bank. Faktisk er der en besparelse på helt op til 30% at hente.

Få tre tilbud på en bedre bank.

19. Pump dine bildæk

For hver to PSI lufttrykket i dine dæk er under det anbefalede niveau, mister din bil 1% af hvor meget den kan køre på literen. Kort sagt. Pump dine dæk op.

Så find ud af hvad det anbefalede dæktryk er for dine dæk, og pust dine dæk op. Så sparer du på benzinregningen. Udover at du sparer penge, øger det også din sikkerhed.

20. Tag poser med når du handler

Tag poser med når du handler i stedet for hele tiden at købe plastikposerne ved kassen. Hvis du typisk kører for at handle, så sørg for altid at have poser i bagagerummet. Det virker som en lille besparelse, men over tid bliver det til mange penge.

21. Sluk lyset

Gør det til en vane at slukke lyset efter dig når du forlader et rum. Så skåner du både miljøet og din pengepung.

22. Spar penge på internet

Giv din internetudbyder et eftersyn. Der er med stor sandsynlighed mange penge at spare på et nyt bredbåndsabonnement.

Sammenlign priser på bredbånd.

23. Tjek kilo- og literprisen på dagligvarer

Når du handler ind og skal sammenligne prisen på to produkter, så kig på kilo- eller literprisen, når du skal finde ud af hvilket produkt der er billigst.

24. Spar penge på mad

En gennemsnitsfamilie smider for omkring 10.000 kr. mad ud om året. Så forsøg at minimere dit madspild, der er virkelig nogle penge at spare.

25. Drik mere vand

Drik rigeligt vand. Det har mange sundhedsmæssige fordele, men udover det kan det også spare dig penge. Hvis du drikker vand før et måltid tager det den værste sult, hvilket kan være med til at du også taber dig. Prøv at erstatte sodavand med vand, så sparer du endnu mere og bliver endnu sundere.

26. Del betaling af streamingtjenester

Find en person at dele abonnementet til din yndlingsstreamingtjeneste med. Så får i begge halv pris, men kan nyde det samme indhold. Alternativt kan i vælge at købe et abonnement til hver jeres streamingtjeneste, og dele det. Så får i mere streaming for pengene.

27. Kig på holdbarhedsdatoen

Når supermarkederne får nye varer hjem placerer de dem typisk bagerst på hylderne, så forbrugerne tager de ældste først. Næste gang du handler, så prøv at tage et kig på holdbarhedsdatoen, og kig efter dem med bedst holdbarhed bagerst på hylden.

28. Tag cyklen

Drop bilen og offentlig transport når det er muligt. Hop i stedet op på jernhesten og spar penge samtidig med at du skåner miljøet. Har du ikke en cykel, kan den hurtigt tjene sig selv ind. Specielt hvis du køber den brugt.