Menu Luk

Find den bedste a-kasse til dine behov

Din bedste sikkerhed mod en fyring

Skulle du blive fyret, får du i en a-kasse op til 90% af din nuværende løn. Det eneste krav er, at du har været medlem af en a-kasse i 1 år. Indbetalinger til a-kasser er fradragsberettigede, så sikre dig selv og bliv medlem allerede i dag. 

Det er nemt at skifte
a-kasse

Ønsker du at skifte a-kasse, skal du bare oprette dig ved dem du vil skifte til. Så klarer din nye a-kasse alt det praktiske, og sørger for at du kun skal betale for én a-kasse. Du bevarer din anciennitet selvom du skifter.

Gratis for studerende

Meld dig ind allerede nu. Så kan du undgå at skulle vente i 1 år på at få ret til dagpenge, når du er færdig med studiet. Du får gratis adgang til fordele ved at være med i en a-kasse. Så der er ingen grund til ikke at melde sig ind.

Hvilken a-kasse skal jeg vælge?

Uanset hvilken a-kasse du melder dig ind i, får du den samme mængde dagpenge, hvis du bliver fyret. Det betyder at du ikke behøver at tænke på om du får det samme udbetalt af de forskellige a-kasser, da det er fastsat i loven.

I stedet skal du kigge på hvad a-kassen koster, samt hvilke specifikke fordele et medlemsskab i den enkelte a-kasse har. Desuden bør du overveje om du også ønsker en fagforening sammen med a-kassen. Men vigtigst af alt er at du har en a-kasse, som giver dig sikkerhed mod en fyring.

Hvornår kan jeg få dagpenge?

Du har ret til dagpenge efter 1 års medlemsskab af en a-kasse. Så derfor bør du melde dig ind i en a-kasse hurtigst muligt, for at undgå at du riskerer at stå uden dagpenge, hvis du bliver fyret.

Kan jeg altid skifte a-kasse?

Det står enhver frit for at skifte a-kasse når de har lyst. Du mister ikke din optjente anciennitet ved at skifte. Den bliver overført til din nye a-kasse. Det betyder, at hvis du har været medlem af en a-kasse i 1 år, så skal du ikke starte forfra med at optjene ret til dagpenge når du skifter. 

Kan jeg få skattefradrag for indbetalinger til a-kasse?

Ja. Du får automatisk fradrag for dine indbetalinger til a-kasser og fagforeninger. Du kan se den aktuelle fradragssats på SKATs hjemmeside

[kkstarratings]